Historie

P.K. Machinebouw is gestart op 01-08-1990 door Peter Krul als éénpersoonsbedrijf in een gehuurd pand. Bij de opstart is direct gekozen voor de aanschaf van nieuwe machines.

De wens is altijd geweest om hoogwaardig en zeer nauwkeurig werk te maken in enkel stuks of kleine serie. Al heel snel was er een eerste personeelslid nodig.

We hebben in de afgelopen jaren ook heel bijzondere machines gemaakt, veel klanten geven helaas geen toestemming om deze machines voor derden te bouwen of er publiciteit aan te geven.
We hebben al vanaf de start zeer bewust voor gekozen om in een kleine samenstelling te werken, om onze hoge kwaliteit te kunnen waarborgen. We bouwen complete machines volledig in eigen werkplaats. Van 3D ontwerp tot en met de eindmontage en installatie werken we met 3 tot 5 fte’s. In de praktijk blijkt dat klein blijven geen eenvoudige opgave is. In 2004 bleek dat de door ons gewenste aanschaf van het pand waar we werkten niet mogelijk te zijn en zijn we met spoed naar een andere locatie gaan zoeken. Dit hebben we gelukkig zeer in de buurt van onze vorige locatie kunnen kopen. In 2005 hebben onze dochters de eerste paal geslagen en in mei 2006 hebben we ons pand in gebruik genomen. De foto's staan onder het kopje "foto's" ook op de website.

Voordeel van nieuwbouw is dat al onze wensen ingewilligd konden worden. Zo hebben we een verzwaarde vloer die ook nog los ligt van de rest van het gebouw doordat we hebben gekozen voor een eigen fundatie. Ook de, op ons verzoek, gespiegelde gevel heeft de door ons gekozen kleur.
.
 

Altijd een oplossing

PK Machinebouw BV realiseert als fijnmechanisch bedrijf alle automatiseringsoplossingen in eigen huis. Wij bieden robuuste oplossingen met een hoge automatiseringsgraad en veel flexibiliteit.
Dit doen we in nauw overleg met de klant.

PK Machinebouw's uitplaatmachine

Eén van onze succesvolle innovaties is een uitplaatmachine voor laboratoria. Deze machine hebben wij in samenwerking met micro-laboratorium SGS Nederland ontwikkeld. Het gehele proces van ontwerp tot montage hebben we in huis gedaan. Meer informatie over deze machine vindt u op de website van ons zusterbedrijf AAA Lab Equipment